NKFI ProjektJelenleg futó innovációs projektünk az NKFI támogatásával:

Iskolai csoportmunka támogató eszköz fejlesztése - ClassPass - a Gaia Software Kft. Fejlesztésében

A projekt alapadatai

A projekt leírása

A projekt alapú, élmény alapú, alkotásra épülő pedagógia egyre nagyobb szeletet hasít ki az oktatás rendszeréből. A munkaerőpiac elvárása, hogy 21. századi szociális képességgel és fejlett digitális tudással kerüljenek ki az iskolapadból a jövő munkavállalói. Ezt a szemléletmódot, munka kultúrát, habitust minél korábban, de legkésőbb 10 éves kortól el kell kezdeni megismerni. Szerencsére Magyarországon is vannak iskolák, pedagógusok, tananyag fejlesztő cégek, táborszervezők akik segítenek ebben.

Közös problémájuk, hogy nincs könnyen elérhető, magyar nyelvű, gyerekek, szülők és pedagógusok számára egyaránt elérhető platform arra, hogy közösséggé formáljuk őket és egymás tapasztalataiból tanuljanak, egymást segíteni tudják. A ClassPass termék célja egy olyan oktatási platform biztosítása, amely teljes és kulcsrakész megoldást tud nyújtani az oktatási intézmények számára a fentiekben azonosított célcsoport számára, biztonságos és innovatív megoldások felvonultatásával.

A tervezett funkciókkal segítjük az iskolai és osztály szintű közösségépítést és információ megosztást. A termék biztosítja a diákoknak, és a családoknak az iskolai és egyéb eredmények (fotón, hangként, videón rögzített) alkotások gyors és egyszerű megtekintését, az osztály életének követését. Visszajelzést nyújt mind a diákok, mind a tanárok, iskola üzemeltetők részére az egyszerűen, és könnyen használható értékelési funkciókkal, amellyel erősíti a pozitív tanulói attitűdöt. Szavazó felületekkel segíti az iskolai, ill. szülői közösség döntéshozatalát, így kiválthatók a hosszas levelezések. Legtöbb funkciója már jól ismert működéseken alapul, így gyorsan elsajátítható. A rendszer internetes portál felületen keresztül, PC-n és mobil eszközön, telepítés nélkül elérhető, segítve ezzel a könnyű használatot és a platformfüggetlen - biztonságos működést. A koncepció áttekinti a COVID-19 járvány alatt szerzett tapasztalatokat és beépíti azokat a rendszerterv készítésénél. A tervezés részét képezi a konkurens megoldások áttekintése és tesztelése is.

A tervezett fejlesztéssel az alábbi innovatív megoldások válnak elérhetővé a tervezett prototípus kapcsán:

A projekt tervezésekor 12 hónap megvalósítási idő, majd zárást
követően 2 éven belüli megtérülés prognosztizálható.